Guider

Guide til fast anlegg for gassmåling

Guide til fast anlegg for gassmåling

Et fast gassdeteksjonsanlegg er god løsning i tilfeller hvor du har en kjent fare for gass i ett bestemt område. Et fast anlegg overvåker området 24/7 og varsler dersom farlig gasss kulle oppstå. Alarmen kan utløser lokalt og/eller varsle videre til kontrollrom, mobiltelefon eller andre enheter.

Guide til gassmåling

Diisocyanater finnes i mange produkter, som lakk, lim og fugemasse, og kan gi alvorlige helseskader selv ved små mengder. I august 2023 fikk vi nye krav til opplæring for alle som skal arbeide med diisocyanater. Hovedprinsippet er at diisocyanater aldri skal komme i kontakt med kroppen, verken via innånding, svelging eller hud. 
 

En gassmåler varsler om farlig gass i områder hvor det ikke er trygt for mennesker å oppholde seg. På denne siden guider vi deg gjennom viktige punkter du bør ta stilling til for å sikre at du velger riktig type gassvarsler til ditt bruk.

Hvordan velge riktig brannslukker?

Med et utall av tilbydere og produkter kan det være vanskelig å vite hvilken brannslukker du bør velge til din husstand eller arbeidsplass.

Hvordan reagerer kroppen på asbest

Fra mirakelmiddel til versting. Vi gir deg et lite innblikk i asbestens historie og hvordan asbesteksponering påvirker kroppen.

Gassmasker - en guide

"Gassmaske" er en samlebetegnelse på ulike typer åndedrettsvern. Normalt deles disse inn i to hovedkategorier: filtermasker og luftforsynt åndedrettsvern. SG Safety leverer alle typer gassmasker og åndedrettsvern fra de enkleste filtermasker til fullt røykdykkersett.

7 tips til en trygg og sikker sommer

En helnorsk sommer står for døren, og flere enn noen gang planlegger å tilbringe ferien i hytter, campingvogner, telt, bobil og båt. Vi i SG Safety ønsker å dele noen av våre sikkerhetstips for bruk av gass og brannvern.
 

Guide til riktig valg av brannalarm

I SG Safety får vi inn flere spørsmål vedrørende brannalarmer. Et raskt søk på "brannalarm" gir sprikende forslag til kjøp av- og anbefalinger til teknologi, formål og pris, for å nevne noe. Noen varslere er "smarte", andre måler temperatur, men ikke røykutvikling. En varsler går på strøm, mens den neste på batterier.

Valg av sveiseglass

Å velge riktig sveiseglass er avgjørende for å beskytte øynene dine og sikre god sikt under sveising. Her er 5 enkle, men viktige faktorer å vurdere når du skal velge sveiseglass til jobben:

Hvordan velge riktig verneutstyr når vi blir eldre?

Arbeidsgivere har samme ansvar for helsen og sikkerheten til eldre arbeidstakere som de har for øvrige ansatte. Under får du et innblikk i hvilke endringer ved aldring som vil påvirke valg og tilpasning av verneutstyr.

Slik tester du gassmåleren før bruk

Funksjonstest av alle typer sikkerhetsutstyr er viktig for å sikre pålitelighet og driftssikkerhet. Følg de 10 stegene under for å teste din personlige gassvarsler før bruk.

Slik vedlikeholder du gassmåleren

Bærbare gassmålere blir stadig enklere i bruk og mer vedlikeholdsfrie. Likevel er det noen enkle ting du må passe på for at måleren din skal vare lengst mulig.

Nyttige linker for deg som skal velge åndedrettsvern

Vi har samlet linker til nyttige oppslagsverk og ressurser for deg som skal ta valg om type åndedrettsvern. Når en skal velge type åndedrettsvern er det viktig at man følger arbeidstilsynets 4 trinn for riktig beskyttelse.

Plassering av personlig gassvarsler

Slik plasserer du din personlige gassvarsler riktig i pustesonen

Gassmålere: Slik skifter du filter selv

-Personlige varslere som GMIs PS200 er det superenkelt å skifte filter på, sier SG Safetys servicetekniker Joar Håmsø.

© 2024 SG Safety AS. All Rights Reserved.