Arbeidstaker fikk hjerteinfarkt - G7 reddet livet


Arbeidstakerens G7 ga alarm til vaktssentralen da han fikk hjerteinfarkt. HMS -personell løp til stedet og reddet mannens liv samtidig som nødetatene ble tilkalt.

"Takk og lov for begge enhetene"

Calgary, - Fredag den 24. mai mottok Blackline Safetys vaktsentral en alarm da en mann falt om med hjerteinfarkt mens han jobbet alene. G7c-enheten ble brukt av en arbeidstaker hos en ledende stålleverandør på østkysten av USA. Blacklines operatør på vaktsentral fikk varslet nærmeste medarbeider på stedet som fant hjertestarter og startet gjenoppliving, mens operatøren på vaktsentral tilkalte nødetatene.  

«Takk og lov for begge enhetene,» sa Human Resources Manager for organisasjonen. "Hvis vi ikke hadde hatt G7 og hjertestarter, tror jeg ikke vår medarbeider ville vært i live i dag. Dette viser at det er viktig å ha både alenearbeid-alarmer og hjertestarter på plass. "

Medarbeideren jobbet alene i et saghus da han fikk et infarkt, og slo hodet da han falt om på gulvet. Fallet utløste G7s fallalarm. Klokken 12:22 mottok Blacklines vaktsentral fall-alarm og SOS-varsel fra arbeidstakerens G7-enhet. Sekunder senere mottok organisasjonens driftsleder en tekstmelding og informerte henne om den potensielle hendelsen. Mens hun løp til saghuset, ringte vaktsentralen til arbeidstakerens G7-enhet uten å få svar.

Driftslederen kom til åstedet og fant medarbeideren bevisstløs. Hun ba en budsjåfør som tilfeldigvis kom innom om å hente hjertestarteren. Klokka 12:24 ringte Blacklines vaktsentral til driftslederens mobiltelefon, som prosedyren tilsa, og fikk svar. Driftsleder ba vaktsentralen tilkalle ambulanse før samtalen ble brutt. Driftslederen begynte å utføre gjenoppliving med hjertestarter, mens vaktsentralen straks tilkalte nødetatene. Klokka 12:56 mottok vaktsentralen melding om at nødetatene var ankommet og tok hånd om den bevisstløse medarbeideren. Kort tid etterpå ble han fraktet til sykehus. Han er nå utskrevet og på bedringens vei.

Integrert tilkobling til alarmsentral

"Våre vaktsentral-operatører er godt trent til å håndtere hendelser som dette og responderer på sekunder," forteller Inna Rabkin, direktør for globale sikkerhetsoperasjoner ved Blackline Safety. "I situasjoner som denne, kan minutter gjøre hele forskjellen og ha store konsekvenser for utfallet for medarbeideren. Vi er stolte over å ha bidratt med en viktig rolle i denne hendelsen og setter stor pris på hurtigheten og profesjonaliteten til våre medarbeidere og det lokale hjelpeapparatet på stedet."
G7c -enhetene har integrert tilkobling til alarmsentral, som knytter arbeidere i feltet til en vaktsentral med operatører som raskt kan sende hjelp til brukerens plassering i nødstilfeller. En hjertestarter diagnostiserer og behandler hjertestans i feltet og bør brukes så raskt som mulig. Ifølge American Heart Association, reduseres en persons sjanse for overlevelse med syv til ti prosent for hvert minutt som går uten hjertestarter.

Blacklines G7-enheter gir live gassalarm-varsling med direkteoverføring til vaktsentral av alle deteksjonsverdier for de ulike gassene. Hver enhet kan tilpasses etter behov. Gassalarm, fallalarm, bevegelsesløshet, sos-alarm og check-in er alle valgfrie funksjoner som en kan velge å ha i instrumentet. Felles uansett konfigurasjon er at varslingen sendes til en vaktsentral (bedriftens interne eller Skankontroll for Norge) og arbeidstakeren settes i direkte kontakt med en vakt-operatør som kan tilkalle hjelp til stedet.
Blackline's vaktsentral i Calgary overvåker over 20.000 G7-enheter og reagerer på 99 % av varsler på under seksti sekunder. Operatørene mottar varsler i sanntid og kan umiddelbart identifisere varslingstypen og ansattes plassering. I samsvar med bedriftens tilpassede beredskapsprosedyre kan operatørene i vaktsentralen sende førsteinnsatspersonell og varsle kollegaer som befinner seg nær stedet for å gi hjelp så raskt som mulig.

Om Blackline Safety

Blackline Safety er et ledende, globalt, online sikkerhetsteknologiselskap. Med live overvåkning og trådløs gassdeteksjon hjelper selskapet bedrifter med å respondere i nødsituasjoner, evakuere effektivt og ta hånd om den enkeltes sikkerhet underveis. Blacklines team av ingeniører og designere produserer selv alt fra solid teknologi og gassdeteksjon, til skybasert infrastruktur og nettbasert grensesnitt. Blackline leverer verdens første, komplette oppkoblede alarm for alenearbeid med gassdeteksjon, 2G og 4G mobilnett, satellitt-kommunikasjon, to-veis talekommunikasjon, push-to-talk, meldingsfunksjon og live overvåkning for å møte de økende kravene til sikkerhet og effektivitet i industrien i over 100 land. SG Safety har agenturet for Blackline Safety i Norge.

© 2024 SG Safety AS. All Rights Reserved.